Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com

mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiConsilii Judetene16.952.799,37 lei pentru construirea unei baze de agrement cu apă sărată și...

16.952.799,37 lei pentru construirea unei baze de agrement cu apă sărată și nămol în satul depopulat Ocnișoara, din jud. Alba; vezi în articol care este sursa de finanțare

Consiliul Județean Alba va analiza în ședința din 17 februarie 2023 un PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea ”Studiului de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aferenți” și a ”Devizului general al obiectivului de investiții „Amenajare Băile Sărate Ocnișoara”.

Proiectant este S.C. General Proiect Studio S.R.L. Alba Iulia, iar beneficiar UAT – Județul Alba. Amplasamentul obiectivului de investiții se află în satul Ocnișoara, aparținător comunei Lopadea nouă.

Valoarea totală a investiţiei este de 16.952.799,37 lei, din care valoarea C+M ( Construcții + Montaj ) este de 12.985.289,39 lei, cu TVA inclus.

Consiliul Județean Alba, în colaborare cu administrația locală, are ca principal obiectiv îmbunătățirea calității vieții în comuna Lopadea Nouă, de aceea intenționează să extindă paleta de dotări și servicii prezente aici, pentru a ține în comună locuitorii existenți, dar și pentru a atrage noi locuitori și turiști. 

Comuna Lopadea Nouă număra, în 2011, 2759 locuitori, iar satul Ocnișoara 26 de locuitori. În trecut, la Ocnișoara se aflau 800 de locuitori.

Consiliul Județean Alba dorește amenajarea de spații destinate activităților de agrement, relaxare – spații menite să provoace emoții și experiențe, cum ar fi: amuzament/distracție pentru copii, amuzament/distracție/recreere/terapie pentru tineri și adulți, zonă de alimentație și comerț, zonă wellness. 

Acest proiect are ca obiectiv, în primul rând, dezvoltarea sectorului de turism și agrement, datorită creșterii atractivității zonei, propunerea fiind amenajată în comuna Lopadea Nouă, sat Ocnișoara. Un alt obiectiv este reprezentat de conformarea la anumite standarde a spațiilor amenajate în folosul comunității de pe raza comunei și încurajarea actualilor și viitorilor investitori, la respectarea vieții comunei și a cadrului natural valoros, prin asigurarea condițiilor create cu scopul de a pune în valoare aspectele composite arhitecturale și naturale. 

În funcție de elementele identificate pe amplasament, s-a propus o zonificarea a sitului, fiind urmărită păstrarea aproximativă a acceselor inițiale, astfel luînd naștere două zone fundament a schemei funcționale reprezentative a bazei de agrement propuse și anume zona de primire și distribuție și zona de alimentație și comerț

În zona de primire și distribuție se vor prevedea funcțiuni complementare funcțiunii de bază, respectiv zona de recepție cu rolul de primire și distribuire a vizitatorilor. Pe lângă zona de recepție, zona de primire și distribuție cuprinde o piațetă, aceasta fiind un spațiu tampon între clădirea recepției și zona lacurilor propriu-zise. Piațeta este un spațiu ce pune în valoare fântâna existentă (murătoarea), care se dorește a fi păstrată în memoria cetățenilor care folosesc apa sărată și totodată oferă posibilitatea de a crea un spațiu expozițional din cristale de sare sculptate sau alte elemente complementare acestei teme. Piațeta se delimitează în partea nordică de restul amplasamentului printr-un zid de gabioane și înglobează o zonă de relaxare realizată din lespezi de piatră albe care poartă numele de ”Piața de sare” și o seră pentru depozitarea florilor și pentru protecția fântânii existente. Clădirea cu destinația de recepție se propune, ca arhitectură, să fie inspirată din resurse locale dar cu interpretare modernă, inspirată din forma lacurilor propuse pe amplasament. Așadar va fi construită cu fundații din beton, cadre din lemn masiv cu închideri din panouri sandwich (lambriu+vată minerală+lambriu) și pe alocuri pereți cortină și învelitoare din tablă metalică. Clădirea recepției va a fi prevăzută cu panouri informative privind serviciile și atracțiile disponibile în zonă, cabinet medical, vestiare pe sexe cu grupuri sanitare aferente, cât și vestiar cu grup sanitar pentru persone cu dizabilități și terasă perimetrală cu rol de acces. 

 

Zona de alimentație și comerț este identificată în partea nordică a amplasamentului, în zona accesului și deține o platformă dalată pentru locuri de parcare și o clădire cu destinația de restaurant cu zonă interioară de servire a mesei și cu o terasă mobilată corespunzător în vederea servirii mesei în exterior, când se dorește. În apropierea restaurantului se identifică un lac/bazin cu apă dulce care deține un bar interior. Structura bazinului este realizată din beton simplu și beton armat, hidroizolată corespunzător și placată cu plăci ceramice. Barul aferent bazinului menționat mai sus va fi construit cu fundații din beton, cadre din lemn masiv și învelitoare din tablă metalică și va reprezenta o construcție deschisă, asemănătoare unei copertine. 

Proiect Băi cu apă sărata Ocnișoara județul Alba
Proiect Băi cu apă sărata Ocnișoara județul Alba

Clădirea cu destinația de restaurant, asemenea recepției, se propune ca arhitectura să fie inspirată din resurse locale dar cu interpretare modernă, inspirată din forma lacurilor propuse pe amplasament. Așadar va fi construită cu fundații din beton, cadre din lemn masiv cu închideri din panouri sandwich (lambriu+vată minerală+lambriu) și pe alocuri pereți cortină și învelitoare din tablă metalică. Restaurantul are o compartimentare bine definită, specifică clădirilor din sectorul alimentaței publice și anume: holuri de acces și de circulație, vestiare pentru personal cu grupuri sanitare aferente (separat pentru bucătari cu acces direct în bucătărie), spațiu de preparare alimente, bucătarie, oficiu, loc de luat masa, depozit de deșeuri și terase pentru acces și pentru servirea mesei.

Pe lângă cele două zone fundament, în schema funcțională reprezentativă a băilor sărate Ocnișoara mai apar alte cinci zone și anume: o zonă de recreere și divertisment (partea vestică), o zonă welness cu loc de joacă pentru copii (partea sudică), o zonă balneară, (partea centrală), o zonă de picnic (partea sudică) și o zonă centrală care asigură comunicarea între celelalte zone menționate. Zona de recreere și divertisment este amplasată în partea de est a sitului și cuprinde lacul cu apă sărată deja existent care va fi reamenajat, o plajă de nisip dotată cu umbreluțe și șezlonguri (pentru relaxare) și un teren de volei pe nisip. Această zonă va mai cuprinde două construcții cu destinația de vestiar care vor avea în componență boxe (cu rol de garderobă), grup sanitar și zonă de masaj.

Ca  structură vor fi construite cu fundații din beton, cadre din lemn masiv și învelitoare din tablă metalică. Lacul sărat va fi amenajat cu ajutorul unor fascine montate pe maluri, iar la partea inferioară va fi păstrat terenul natural. Acesta va avea o adâncime de aproximativ 1,35 m. Zona welness cu loc de joacă pentru copii înglobează spațiu de joacă pentru copii, trei bazine cu apă dulce pentru aceștia, cu înălțimi corespunzătoare, zonă dotată cu aparate fitness și două vestiare. Vestiarele vor avea aceași structură și compartimentare funcțională ca și cele din zona de recreere și divertisment. Structura bazinelor este realizată din beton simplu și beton armat, hidroizolată corespunzător și placată cu plăci ceramice. Bazinele vor avea adâncimi diferite și anume: cele pentru copii vor avea 1,20 m, respectiv 0,60 m, iar cel din zona fitness va avea adâncime variabilă, respectiv de la 1,00 m la 2,00 m. Bazinele pentru copii vor fi dotate cu topogane. Zona balneară, mai exact zona lacului de nămol sapropelic, este poziționată central amplasamentului, pe amprenta identificată inițial cu teren nămolos și cuprinde un bazin cu nămol, două alveole de relaxare și o zonă de uscare. Bazinul cu nămol și alveolele vor avea o adâncime de 0,80 m și vor fi amenajate cu ajutorul unor fascine montate pe maluri. Zona centrală asigură comunicarea între celelalte zone menționate și cuprinde trei bazine și un vestiar. Bazinele vor fi amenajate cu ajutorul unor fascine montate pe maluri iar la partea superioară va fi păstrat terenul natural. Fiecare dintre acestea vor avea adâncimea de 2,00 m. Vestiarul va avea aceasi structură și compartimentare funcțională ca și cele din zona de recreere și divertisment. Ultima zonă creată pentru completarea amplasamentului este zona de picnic, dotată cu cinci filigorii, loc pentru grătar, loc pentru hamace și un focar din piatra în centrul zonei. Fiecare filigorie reprezintă o structură deschisă de tip copertină, realizată din cadre din lemn masiv și învelitoare din tablă metalică, montată pe fundații din beton.  

 

Impactul social va consta în facilitarea accesului locuitorilor ția a turiștilor la o zonă de recreere. Astfel, populația locală și nu numai, va putea participa la evenimente sociale locale, care până în prezent erau dificil de practicat fără infrastructura necesară. În acest mod, se va deschide atractivitatea comunei pentru populație, zona de spațiu de joacă devenind un loc de socializare, fiind posibilă practicarea de activități recreative pentru locuitorii din zonă, din județul Alba și pentru turiștii interesați. Impactul asupra mediului va fi unul redus, doar în perioada de amenajare a spațiului de agrement, când se va interveni cu utilaje pentru construirea propriu-zisă a obiectivului de investiții 

Sursa de finanțare: bugetul local al Județului Alba.

Foto cover google earth

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.