mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiConsilii JudeteneParc Științific și Tehnologic la Oradea; C.J.Bihor a lansat licitația pentru mobilier...

Parc Științific și Tehnologic la Oradea; C.J.Bihor a lansat licitația pentru mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse

Procedura de achiziție având ca obiect „Furnizare dotări pentru Parcul Științific și Tehnologic” a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice ( SEAP ), duminică, 19 februarie 2023. Licitația este împărțită în 10 loturi și presupune dotarea Parcului Științific și Tehnologic cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, în concordanță cu activitățile ce urmează a fi desfășurate:

  1.  Echipament de fabricare aditivă materiale plastice – 1 buc;
  2. Scanner 3 D pentru realizare modele virtuale de mari dimensiuni – 1 buc;
  3. Scanner3 D pentru măsurare piese în vederea prototipării și ”reverse engineering” – 1 buc;
  4. Mașină unealtă cu comandă numerică pe 5 axe – 1 buc;
  5. Mașină de măsurat în coordonate 3 D – 1 buc;
  6. Set testare ( sclerometru digital, betonoscop digital, pahometru– 1 buc din fiecare), cameră climatică, presă automată universală, mașină de testare oțel beton la îndoire– 1 buc din fiecare;
  7. Aparat de verificare la oboseală, aparat digital pentru încercări mecanice la șoc pentru material plastic – 1 buc din fiecare;
  8. Mașină pentru încercări mecanice la tracțiune și compresiune pentru material plastic, aparat digital pentru măsurarea durității Shore pentru materialul plastic – 1 buc din fiecare;
  9. Server inteligență artificială – 1 buc;
  10.  Mobilier

În paralel cu lucrările de construire a sediului, în cursul lunii martie se derulează procedura de licitație pentru achiziționarea dotărilor și aparaturii ce urmează să fie montate în clădire. Până în toamna acestui an lucrările vor fi terminate, iar clădirea va fi predată Universității și companiilor pentru dezvoltarea de prototipuri, cercetare și inovare”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost stabilit la 30 martie 2023. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.469.169,6 lei, fără TVA. Perioadele de desfășurare a contractelor au fost stabilite la 2, 4 sau 6 luni, în funcție de obiectul fiecărui lot în parte.

Valoarea totală a proiectului este de 32 976 255.68 lei, din care 32 476 255.68 lei este aportul U.A.T. Județul Bihor, iar 500 000 lei, al Universității Oradea. Din suma aferentă Consiliului Județean Bihor, respectiv 32 476 255.68 lei, contribuția proprie este de 51,82% (16 831 853.20 lei), restul fiind fonduri nerambursabile.

Proiectul a fost cuprins pentru finanțare în Programul Operațional Regional 2014-2020, iar perioada de implementare este de 60 de luni de la data depunerii lui, respectiv între 01.08.2018 și 31.07.2023.

C.J. Bihor reamintește că, în prezent, se lucrează la construcția Parcului Științific și Tehnologic. A fost realizată fundația clădirii, iar în prezent se lucrează la suprastructură, unde se execută montajul prefabricatelor, stâlpilor, grinzilor, planșeului și casei scării.

Conform constructorului, în următoarele săptămâni va fi finalizată montarea elementelor prefabricate și vor fi montate contravântuirile, structura metalică a închiderilor laterale și acoperișul.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

foto cover C.J.Bihor

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.