Parteneriatul dintre Consiliul Județean Suceava – Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Consiliul Județean Mureș va primi o finanțare de 40.755.000,00 euro, fără TVA, pentru a amenaja 494 km de traseu cicloturistic.
Oltenii ( Consiliul Județean Dolj – Consiliul Județean Olt – Consiliul Județean Mehedinți ) avură și ei parte de 29.370.000,00 de euro, fără TVA, ca să facă un traseu cicloturistic de 365 km, probabil pe malul Dunării.
Lovitura cea mai mare a dat-o parteneriatul dintre Consiliul Județean Timiș – Consiliul Județean Arad – Consiliul Județean Caraș Severin și Consiliul Județean Hunedoara: 142.642.500,00 de euro, fără TVA, pentru 1.729 km de traseu cicloturistic.
Alte două parteneriate au fost admise la finanțare în condițiile obținerii creditelor necesare aplicării prevederilor art. 24 alin. (1) din OUG 124/2021, care stipulează astfel:
Articolul 24
(1) În cazul în care este prevăzută lansarea de apeluri de proiecte, în scopul atingerii jaloanelor și țintelor asumate prin PNRR, coordonatorii de reforme și/sau investiții sunt autorizați să încheie/să emită contracte/decizii/ordine de finanțare a căror valoare poate determina depășirea cu până la 30% a sumelor alocate în euro aferente fiecărei reforme și/sau investiție din acordurile de finanțare, numai pentru implementarea proiectelor pentru care este prevăzută lansarea de apeluri de proiecte, cu încadrarea în creditele de angajament aprobate anual cu această destinație prin legile bugetare anuale.
Aceste parteneriate sunt: Consiliul Județean Călărași – Consiliul Județean Ilfov – Consiliul Județean Giurgiu – Consiliul Județean Constanța, 57.172.500,00 de euro, pentru 693 km de traseu cicloturistic
și Consiliul Județean Bihor – Consiliul Județean Cluj – Consiliul Județean Alba, 67.897.500,00 de euro pentru 823 km de traseu cicloturistic.
Există și o listă de rezervă, pe care se află parteneriate între consilii județene ale județelor Sibiu, Brașov, Covasna, Vaslui, Buzău, Iași, Botoșani, Prahova, Vrancea și Harghita.
Proiectele au fost câștigate în cadrul PNRR, Componenta 11, ”Turism și Cultură”, Reforma/investiția I.4, ”Implementarea a 3000 km de piste pentru biciclete”, Trasee mixte.
Activitățile eligibile sunt: activități de expropriere pentru realizarea traseelor cicloturistice, studii și proiecte tehnice pentru amenajarea traseelor ( studii geotehnice, proiecte tehnice, studii topografice ), amenajarea căilor de rulare, asigurare îmbrăcăminte asfaltică/cu suprafață lucrată și întreținută, inclusiv alte elemente constructive, care să asigure continuitatea infrastructurii, amenajare marcaje, semnalizări.
Categoriile de solicitanți eligibili au fost: consiliile județene, autorități publice locale și asocieri între acestea, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Bugetul total estimativ: 247.500.000 de euro.
Apelul a fost închis.
foto cover pexels.com/Daniel Frank
Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro. sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001
[…] Trei mari proiecte de amenajare a unor trasee cicloturistice, în valoare totală de peste 210 milioane de euro, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru finanțare din fondurile PNRR, transmite publicația specializată Mapacuproiecte.ro. […]
[…] Trei mari proiecte de amenajare a unor trasee cicloturistice, în valoare totală de peste 210 milioane de euro, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru finanțare din fondurile PNRR, transmite publicația specializată Mapacuproiecte.ro. […]