mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiAgenții publiceAsociația Pro Infrastructură acuză CNAIR de ”opacitate a deciziilor” și ”ostilitate”, după...

Asociația Pro Infrastructură acuză CNAIR de ”opacitate a deciziilor” și ”ostilitate”, după ce i-a fost refuzat accesul la ședințele în progres desfășurate pe mai multe contracte majore de infrastructură rutieră

Pardon, ne scuzați că vă deranjăm! Oficialii CNAIR ne trântesc din nou ușa în nas după ce am cerut acces la ședințele de progres desfășurate pe mai multe contracte majore de infrastructură rutieră, atât la nivel de întocmire studii de fezabilitate cât și în faza de execuție lucrări” susține Asociația Pro Infrastructură pe pagina de facebook. 

Nu este nicio surpriză, desigur. Suntem obișnuiți cu opacitatea deciziilor și ostilitatea CNAIR față de noi încă de pe vremea domniei „directorilor” de tristă amintire Narcis Neaga și Ștefan Ioniță, sub oblăduirea măiastră a nu mai puțin celebrilor „miniștri” Răzvan Cuc și Lucian Șova. De ce ar face excepție „domnii” Pistol, respectiv Grindeanu?

În țara în care transparența pe programe de miliarde de euro care influențează direct milioane de români este doar un simulacru, CNAIR scrie negru pe alb că decizia de a invita asociațiile societății civile la discuții este „strict administrativă, fără să reprezinte însă o obligație legală”.

În viziunea CNAIR, participarea la ședințe a organizațiilor neguvernamentale independente și obiective (că alea prietene și supuse au acces) „duce la îngreunarea discuțiilor reale și aplicate […] și la promovarea în spațiul public a unor date trunchiate, de natură să altereze informațiile prezentate”.

Prin urmare, în stilul comunisto-securist consacrat, CNAIR ne anunță că informațiile de pe site-ul Companiei și comunicatele sale de presă „reliefează stadiul actual dar și evoluția proiectelor” și ar trebui să zicem sărut-mâna că le primim și pe-alea.

Stimați cetățeni, dormiți liniștiți, CNAIR veghează pentru dumneavoastră!”.

Citiți mai jos răspunsul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ( CNAIR ):

foto cover Asociația Pro Infrastructură

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.