mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiConsilii JudeteneC.J. Vrancea intenționează să construiască blocuri tip ANL pentru medicii spitalului...

C.J. Vrancea intenționează să construiască blocuri tip ANL pentru medicii spitalului județean al cărui proiect se află numai pe hârtie, fiind respins de la finanțare prin PNRR

”Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a avut ieri o întrevedere la sediul Consiliului Județean Vrancea cu Gabriel Ionuț Stanciu, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Principala temă de discuție a fost proiectul Consiliului Județean privind ”𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐀𝐍𝐋 – Str. Calea Munteniei nr. 57, Municipiul Focșani, Județul Vrancea, regim de înălțime S+P+2E+M și 28 unități locative”, pentru personalul medical care va deservi noul Spital Județean”, a anunțat C.J. Vrancea pe pagina de facebook.

În aceeași postare, C.J. Vrancea anunță că proiectul construirii unui spital de la zero, la Focșani, se află din nou în analiză la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fără să precizeze în cadrul cărui program este cerută din finanțare. 

”Acest obiectiv de investiții, care a fost depus pentru finanțare de către administrația județeană, a fost analizat în cadrul ședinței tehnice a Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din 2 februarie 2023. Investiția a îndeplinit toate condițiile și nu a întâmpinat obiecții sau probleme din partea specialiștilor ministerului. Pasul următor este aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a transmis Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Cele 𝟐𝟖 𝐝𝐞 𝐚𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 care urmează să fie construite sunt destinate cadrelor medicale care vor lucra la noua unitate medicală”. 

Mapacuproiecte.ro reamintește că Ministerul Sănătății a respins, în decembrie 2022, proiectul depus de C.J.Vrancea pentru finanțarea prin PNRR a construirii acestui obiectiv. 

Autoritatea publică județeană a solicitat suma de 500.184.210,87 euro, iar ministerul a calculat că suma necesară alocată prin PNRR ar trebui să fie de 300.110.526,52 euro, fără TVA, o sumă mult prea mare față de nivelul maxim stabilit prin HG 1237/2022, care este de 200.000.000 de euro. Motivarea respingerii a fost formulată astfel: ”obiectivul de investiții depășește bugetul permis de H.G. 1237/2022”.

Pe site-ul instituției, proiectul este trecut la rubrica proiectelor în curs de implementare. După respingerea proiectului, C.J. VN a anunțat pe pagina de facebook că ”va continua proiectul noului spital prin accesarea unor alte surse de finanțare care să facă posibilă construirea unui spital de care au nevoie nu doar vrâncenii, dar și românii din zona de sud-est a țării”.

C.J Vrancea a anunțat anterior pe site-ul instituție că a cumpărat terenul necesar în suprafață de 18 ha, de la Primăria Focșani ( 5,5 ha ) și de la Ministerul Apărării ( 12,5 ha ). Totodată, printr-un comunicat publicat în august 2022, de monitoruldevrancea.ro, Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, susținea că:

”Stadiul noului Spital din Focșani este foarte avansat, în acest moment aflându-se între primele două spitale din țară în ceea ce privește documentațiile necesare construirii. Facem demersuri susținute pentru edificarea acestui obiectiv major, care va deservi un areal mai mare, întrucât de la Iași la București nu mai există un spital de asemenea anvergură precum cel proiectat la Focșani. Am avut numeroase discuții cu factorii decizionali și ne bazăm pe susținerea Guvernului României în ceea ce privește finanțarea”.

Pe terenul de 17 hectare pe care Consiliul Județean Vrancea îl are în proprietate este proiectat noul Spital din Focșani, care va avea 900 de paturi (775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori) și va cuprinde secții suplimentare față de vechiul spital, precum și bloc operator la cele mai înalte standarde, spațiu universitar și va fi dotat cu heliport.

Nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF sunt documente pe care Consiliul Județean Vrancea le-a întocmit și le-a aprobat, demersuri care au necesitat, conform legislației în vigoare, o perioadă considerabilă de timp. De asemenea, pe toată perioada realizării documentațiilor, au existat consultări periodice cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea și cu medici specialiști din structura Spitalului Județean”.

sursa foto cover C.J.Vrancea

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.