mapacuproiecte.ro

AcasăProiecte majoreCele mai mari cinci proiecte europene care ar putea să fie finalizate...

Cele mai mari cinci proiecte europene care ar putea să fie finalizate în 2023

  1. Spitalul Public Central Evora:

Amplasament: Evora, Portugalia

Descriere: Spital public – construcție nouă

Cost: 204 milioane de euro

Început de construcție: al treilea trimestru 2019

Finalizare planificată: al patrulea trimestru 2023

 

Spitalul Public Central Evora este un spital construit de la zero în orașul portughez Evora. Noul spital este de așteptat să înlocuiască spitalul actual, aglomerat și învechit, ”do Espírito Santo”, până în al patrulea trimestru al anului 2023. Construirea Spitalului Public Central din Evora a început în al treilea trimestru al anului 2019, iar costul total este estimat, în prezent, la 204 milioane de euro. Această valoare financiară a lucrărilor și dotărilor face din Spitalul Public Evora cel mai scump spital nou construit din Uniunea Europeană, dintre cele programate să fie finalizate în 2023. Alte spitale în construcție cu prețuri comparabile sau chiar mai mari sunt extinderea Spitalului Plejecenter Dagmargarden din Danemarca, pentru 106 milioane de euro, reconstruirea Spitalului Cattinara din Italia, pentru 175 milioane de euro, și noua clădire a Spitalului Nou CHU Nantes din Franța pentru 1,381 milioane de euro. Spitalul Nantes New CHU este în prezent cel mai scump spital în construcție din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, toate aceste proiecte menționate mai sus vor fi finalizate  după 2023.

 

  1. Turnul Edge East Side 

Nume: Edge East Side Tower

Amplasament: Berlin, Germania

Descriere: construcție nouă, înaltă

Cost: 400 de milioane de euro

Începutul construcției: al patrulea trimestru 2019

Finalizare planificată: al treilea trimestru 2023

 

Turnul Edge East Side este cel mai scump proiect din sectorul construcțiilor programat să fie finalizat în Germania în 2023. Cu 26 de etaje pe o verticală de 140 de metri, East Side Tower nu va fi un zgârie-nori gigantic în comparație cu clădirile din metropolele asiatice sau americane. Cu toate acestea, va ieși în evidență pe orizontul Berlinului, urmând să fie una dintre cele mai înalte clădiri din capitala Germaniei. Construirea Turnului Edge East Side din Berlin a început în al patrulea trimestru din 2019, finalizarea fiind programată pentru al treilea trimestru din 2023. Costul lucrărilor este estimat la aproximativ 400 de milioane de euro. Dezvoltatorul proiectului și primul constructor a fost olandezul OVG Real Estate. Chiar înainte de deschiderea șantierului, proiectul a fost vândut unui joint venture format din Universal-Investment și Allianz Real Estate. Turnul va avea 26.000 de metri pătrați de spațiu utilizabil, din care o mare parte a fost deja închiriată de compania Amazon.

 

  1. Baltic Offshore Pipeline

Nume: Baltic Offshore Pipeline – construcție nouă

Amplasament: Marea Baltică

Descriere: Gazoduct între Polonia și Danemarca

Cost: 2.500 milioane €

Începutul construcției: primul trimestru 2021

Finalizare planificată: al patrulea trimestru 2022 până la primul trimestru 2023

 

Baltic Offshore Pipeline este o conductă suplimentară care urmează să fie finalizată în Marea Baltică. Conducta Baltic Offshore va conecta portul Rodvig din Danemarca cu portul Niechorze din Polonia. Lucrările au fost lansate la începutul anului 2021 și erau planificate să fie finalizate până în 2022. Având în vedere invazia militară a Rusiei în Ucraina și incidentele din jurul conductei Nord Stream din Marea Baltică, termenul final al lucrărilor și punerea în funcțiune ar putea fi amânate până în 2023. Rămâne de văzut dacă costul lucrărilor, estimat la 2,425 milioane de euro, va crește, prin urmare, semnificativ. Beneficiile unei conducte directe între Polonia și Danemarca vor fi mari. La momentul planificării și începerii construcției, însă, nu era încă posibil să se prevadă cât de drastic va evolua situația din Ucraina și ce influență va avea războiul asupra prețului gazului. În ciuda tuturor provocărilor, operatorii nu iau în calcul să nu pună în funcțiune conducta de gaz. 

 

  1. Flamanville 3

Nume: Centrala Nucleară de la  Flamanville 3

Amplasament: Flamanville, Franța

Descriere: centrală nucleară – construirea unei noi unități

Cost: 12.700 milioane euro

Începutul construcției: al doilea trimestru 2007

Finalizare planificată: primul-al patrulea trimestru 2023

 

Centrale nucleară de la Flamanville se află în regiunea Normandia din nordul Franței. Primele două unități ale centralei nucleare Flamanville sunt în funcțiune de la mijlocul anilor 1980 și sunt programate să rămână în rețea până în 2036, respectiv 2037. Din 2007, însă, o nouă unitate, a treia, se află în construcție. Inițial, proiectul Flamanville 3 urma să fie finalizat în 2012. Cu toate acestea, au existat numeroase întârzieri, care au crescut costurile lucrărilor de construire și au împins finalizarea planificată, din ce în ce mai mult, în viitor. Motivele întârzierilor au inclus probleme de finanțare, obstacole administrative, neînțelegeri între diferitele părți implicate, un sistem de control al reactorului nefuncțional, sudură cu scurgeri, materiale de construcție de calitate scăzută, anomalii alarmante în proiectarea reactorului sub presiune și pericole de siguranță în procesul de construire. Lucrările au intrat în linie dreaptă începând cu noiembrie 2022, iar finalizarea ar trebui să aibă loc în 2023. Unii se îndoiesc dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat. Anumite partide și grupuri politice cer demolarea șantierului. În prezent, costurile totale de construcție sunt estimate la echivalentul a circa 12.700 milioane de euro.

 

5 Crossrail 

Nume: Crossrail

Amplasament: Londra, Regatul Unit

Descriere: Proiect feroviar

Cost: 23.280 milioane €

Începutul construcției: al doilea trimestru 2009

Finalizare planificată: tunelul a fost deja deschis în 2022, proiectul general planificat pentru al patrulea trimestru 2023 

 

Deși Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeană, menționăm proiectul de cale ferată Crossrail ca fiind cel mai mare și mai scump proiect de construcție din Europa, ca regiune geografică. Crossrail mai este cunoscută și sub numele de Elizabeth Line, numele noii legături de metrou cu 41 de stații, legătură posibilă prin proiectul Crossrail. Linia Elizabeth a fost deja lansată și pusă în funcțiune anul acesta și poate transporta acum până la 200 de milioane de călători pe an. Cu toate acestea, proiectul nu este încă pe deplin implementat. Finalizarea întregului proiect este în prezent programată pentru sfârșitul anului 2023 – la aproximativ patru ani de la finalizarea planificată. În total, Crossrail este de așteptat să coste în jur de 23.280 de milioane de euro.

foto cover planradar.com

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.