Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice ( SEAP ) de C.N.C.F. „CFR” SA- SUCURSALA REGIONALĂ CF CONSTANȚA, ca unitate operațională, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 08.05.2023, ora 15:00.
Potrivit descrierii succinte, ”lucrările aferente obiectivului de investiție „MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII FEROVIARE DIN PORTUL CONSTANȚA – ETAPA I, VALU LUI TRAIAN” constau în proiectarea și execuția lucrărilor în conformitate cu legislația și reglementările tehnice în vigoare.
Investiția este considerată ca o etapă inițială pentru a asigura interoperabilitatea Coridorului Rin – Dunăre pe teritoriul României, conducând la o legătură mai eficientă cu rețeaua feroviară din centrul și sud-estul Europei.
Portul Constanța este portul principal al României și principalul nod de acces maritim al Coridorului Rin – Dunăre. Zona portuară, inclusiv infrastructura feroviară CFR din interiorul portului, este legată de sistemul feroviar național și de rețeaua centrală TEN-T.
Ca parte a rețelei CNCF ”CFR”-SA, infrastructura feroviară din Portul Constanța trebuie să respecte cerințele directivelor europene privind implementarea spațiului unic european. Administrativ, liniile de cale ferată din Portul Constanța sunt situate pe raza Sucursalei Regionale CF Constanța – CNCF „CFR” SA.
Obiectivul general este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieței interne, cu scopul de a crea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a conexiunii în rețeaua de căi ferate europene.
Grupa de așteptare are rol de garare/depozitare a trenurilor destinate stațiilor Constanța Port Zona A, Constanța Port Zona B, Constanța Port Mol V, Agigea Nord și Constanța Port Terminal Ferry Boat, pentru care nu a sosit nava la operare. Realizarea acestei grupe de așteptare va degreva substanțial liniile de primire-expediere din stațiile c.f. din Portul Constanța de trenurile care așteaptă să intre la front.
Achiziția are ca scop proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța – Etapa I, Valu lui Traian”, în vederea aducerii infrastructurii de cale ferată la un nivel care să corespundă prevederilor și cerințelor Master Planului General de Transport al României, Regulamentelor și Acordurilor Uniunii Europene specifice, ale standardelor TEN-T și Specificațiilor Tehnice de Interoperabilitate”.
Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, Programul Connecting Europe Facility (CEF) – CEF-T-2022-MILMOB, de la Bugetul de Stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A, precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Valoarea estimată a contractului de Proiectare și Execuție a lucrărilor aferente obiectivului de investiții „MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII FEROVIARE DIN PORTUL CONSTANȚA – ETAPA I, VALUL LUI TRAIAN” este 402.343.706,36 Lei, fără TVA, din care:
– Valoarea estimată pentru serviciile de Proiectare – 10.997.154,57 Lei, fără TVA;
– Valoarea estimată pentru Execuţia lucrărilor – 361.603.383,73 Lei, fără TVA (exclusiv Publicitate aferentǎ lucrǎrilor şi Rezerve de implementare);
– Publicitate aferentă lucrărilor – suma provizionată 80.000,00 Lei, fără TVA;
– Rezerve de implementare – suma provizionată 29.663.168,06 Lei, fără TVA.
Valoarea estimată a contractului nu include sumele aferente provizionului „Cheltuieli diverse şi neprevăzute” Suplimentar valorii estimate a contractului, ȋn conformitate cu prevederile art. 117 alin. (1) lit. (f) din Legea nr. 99/2016 cu modificările şi completările ulterioare, Entitatea Contractantă optează pentru achiziţia ulterioară de noi servicii şi/sau lucrări similare de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câştigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziţie sectorială în cuantum de 54.596.197,63 lei fără TVA, valoarea reprezentând 15% din valoarea estimată a contractului (fără valoarea aferentă Rezervelor de implementare și fără valoarea aferentă cheltuielilor pentru organizarea de șantier). Valoarea Estimată Totală a contractului (inclusiv servicii/lucrări similare suplimentare) este de 456.939.903,99 Lei, fără TVA.
foto cover clubferoviar.ro
Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro. sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001