mapacuproiecte.ro

AcasăEditorialCum m-am înfruptat din beneficiile digitalizării: am devenit utilizator al site-ului ghiseul.ro,...

Cum m-am înfruptat din beneficiile digitalizării: am devenit utilizator al site-ului ghiseul.ro, care are deja peste 1.600.000 de utilizatori activi

M-am dus la Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări din nordul Bucureștiului să solicit transcrierea unor date pe duplicatul cărții de identitate a Opelinei mele, întrucât am pierdut cartea de identitate originală ( am găsit-o după ce RAR mi-a eliberat duplicatul, dar asta este altă poveste ) și mi-a spus o doamnă de la ghișeu că pentru acest serviciu trebuie să achit o taxă de 49 de lei ( pe lângă documentele pe care a trebuit să le prezint ). 

”Unde să achit taxa asta?”, am întrebat-o pe doamna de la ghișeu. 

”Pe site-ul ghiseul.ro sau la roboțelul verde din clădirea de vis a vis. Dacă plătiți prin ghiseul.ro, nu vă faceți cont, găsiți în josul paginii scris ”certificat de înmatriculare”, intrați acolo și urmați instrucțiunile”, mi-a răspuns.

Știam de aplicația ghișeul.ro, din articolele citite pe net, dar nu m-am înregistrat până acum. Ce să fac? Să traversez bulevardul și să plătesc la roboțelul verde sau să intru pe ghișeul.ro? ”Hai să încerc să beneficiez de avantajele digitalizării”, mi-am zis. Un site cu numele ghișeul.ro ține de procesul larg al digitalizării instituțiilor publice. Cetățenii pot plăti fără să se mai deplaseze fizic la o instituție sau alta, ca să stea pe la cozi. 

M-am așezat pe un scaun și am intrat pe ghiseul.ro. Între timp am uitat că nu e nevoie să-mi fac cont ca să plătesc cei 49 de lei și mi-am făcut cont. Nu am mai găsit link rubrica ”Certificat de înmatriculare”. M-am dus din nou la doamna de la ghișeul fizic: ”v-am spus să nu vă faceți cont, să intrați direct de pe site”. M-am întors pe scaun, m-am deconectat și am intrat din nou pe site. În câteva minute, cu toate rateurile mele de tastare ( nu avut ochelarii la mine ), am reușit să plătesc taxa și doamna mi-a primit dosarul. Fără ghiseul.ro, aș fi făcut cunoștință cu roboțelul verde, pierzând mai mult timp. Acolo ar fi fost posibil să fie un rând de plătitori. 

Digitalizarea este bună, câștigăm timp, evităm deplasări prin oraș, evităm cozile alea unde ne enervăm cu toții. 

Potrivit site-ului ghiseul.ro, astăzi, 17 februarie 2023, au fost 1.633.971 utilizatori activi. 

foto cover pexels.com/Anna Shvets

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.