mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiMicrobuze nepoluante, cu bani din PNRR, pentru transportul călușarilor argeșeni la festivaluri...

Microbuze nepoluante, cu bani din PNRR, pentru transportul călușarilor argeșeni la festivaluri de folclor din țară și din străinătate

Comunele Lunca Corbului, Stolnici și Săpata, din sudul județului Argeș, au format un parteneriat și au depus proiecte pentru achiziționarea de microbuze nepoluante cu ajutorul banilor oferiți prin PNRR, Componenta 10 Fondul local, gestionată de MDLPA. 

Proiectele au fost aprobate, suma totală pentru cumpărarea a trei microbuze fiind 4.393.509,75 lei.

Microbuzele trebuie cumpărate în termen de 36 de luni. Între timp, cele trei primării vor înființa, tot cu bani din PNRR, stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.

Surse din primăria comunei Stolnici au declarat pentru mapacuproiecte.ro că microbuzul va fi folosit de primărie pentru diverse activități, printre care se numără și transportul dansatorilor călușari la festivaluri de folclor. 

Surse din primăria comunei Lunca Corbului au precizat că microbuzul va fi folosit, de asemenea, pentru transportul călușarilor la festivaluri de folclor din țară și chiar din străinătate. Totodată, microbuzul va fi pus la dispoziția cetățenilor din satele aparținătoare, ca să ajungă la dispensar.

Deocamdată, primarii nu știu cine va conduce microbuzele, fiindcă nu pot înființa un post de șofer: ”organigrama nu ne permite”.

În perioada următoare, cele trei primării vor trebui să organizeze licitație pentru cumpărarea microbuzelor. Primăria Stolnici a primit deja o ofertă din partea unui dealer auto din Timișoara: microbuz cu motor electric, locuri: 14 + 1 + 1. Prețul depășește 200.000 euro cu TVA.

foto cover unica.md

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.