mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiNosocomialele, combătute cu bani din PNRR

Nosocomialele, combătute cu bani din PNRR

Apelul ”Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, reducere infecții” a fost închis în 16 decembrie 2022. Acesta face parte din Componenta 12 Sănătate, Jalonul 375, Reforma 12.4. Activitatea eligibilă: ”Investiții în dotarea spitalelor publice cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale”.

Categorii solicitanți eligibili: unitatea spitalicească publică, unitatea sanitară din subordinea Ministerului Sănătății, unități sanitare din subordinea UAT-urilor.

Buget estimativ: 150.380.000 de euro. Perioadă semnare contracte ianuarie – februarie 2023. 

Investiția I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale presupune finanțarea a minim 25 de spitale publice care vor derula investiții aparținând următoarelor componente:

A: reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii existente în vederea organizării în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea/gruparea și tratarea pacienților cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridium difficile;

B: dezvoltarea laboratoarelor de referință și a celor cu capacitate de investigații și analize de microbiologie specializate;

C: achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Un proiect poate cuprinde elemente din Componenta A și/sau B și/sau C. Bugetul solicitat poate fi alocat pe una, două sau pe toate componentele pentru care se solicită finanțare, în funcție de necesitățile identificare și justificate la nivelul fiecărei unități sanitare.

Raportul de selecție final nu a fost publicat până astăzi, 10 ianuarie 2023, dar potrivit unui raport parțial din 13 decembrie 2022, erau selectate 83 de unități. 

Vezi AICI raportul parțial din 13 decembrie 2022.

sursa foto pexels.com/Oles Kanebckuu

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.