mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiRecord rutier absolut atins în România: anul acesta au fost deschiși circulației...

Record rutier absolut atins în România: anul acesta au fost deschiși circulației 194,77 de kilometri de autostradă și drum expres – Asociația Pro Infrastructură / Un secretar de stat din MT afirmă că sunt peste 200 de km

”Am ajuns la final de an. Tragem linie și consemnăm un record absolut: România adună 194,77 km inaugurați în 2024, în total având 1.269,87 kilometri de autostradă și drum expres veritabil aflați în exploatare la nivel național” a scris recent Asociația Pro Infrastructura pe contul de Facebook. 

De pildă, din A7 ( Autostrada Moldovei ) au fost deschiși circulației, în luna decembrie, 21 de km între Dumbrava ( Autostrada A3, aproape de Ploiești ) și Mizil. Constructorul este o asociere dintre Pizzarotti și Retter.

În previziunile noastre din ianuarie, îi creditam cu șanse foarte mici și spuneam că ar fi o performanță mare pentru ei să deschidă în decembrie. Iată că au reușit, după ce din vară și până în noiembrie, au fost în întârziere. Cei de la Retter ne-au surprins și au reușit să accelereze nesperat de bine în ultima lună și jumătate pe cele câteva structuri rămase în urmă”, a comentat Pro Infrastructura pe Facebook, în 17 decembrie. 

autostrada, mizil, a7
foto proiect A7 Lotul 1 Dumbrava – Mizil @Facebook/Sorin Grindeanu 

Acest heirup vine și cu părțile mai puțin bune. Putem avea surprize neplăcute pe poduri unde etapele finale (hidroizolație, asfaltare, finisaje) au fost făcute pe vreme potrivnică. În plus, avem multe lucrări rămase: supratraversările pe drumurile agricole/locale, sferturile de con pe mai multe structuri, nodul A7-DN1D inclusiv cu CIC ( Centru de Întreținere și Coordonare ), zone cu taluzări, plus șanțuri restante”, a mai notat Asociația Pro Infrastructura. 

Din Autostrada Moldovei au mai fost deschiși circulației publice, tot în luna decembrie, 36 de kilometri între Râmnicu Sărat ( județul Buzău ) și Mândrești Munteni ( județul Vrancea ), Lotul 3.

Aceștia se adaugă altor 32,5 de km deschiși în luna noiembrie, între Buzău și Râmnicu Sărat

buzau, autostrada, a7, moldova
foto A7 la nord de Buzău spre Râmnicu Sărat, captură google earth

De acum, circulăm între Buzău și Focșani numai pe autostradă”, a scris Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook, în 20 decembrie.

Scrioșteanu a postat în 19 decembrie pe Facebook lista completă a loturilor rutiere deschise circulației în 2024, afirmând că au fost dați în trafic peste 200 de kilometri:

”Ce și unde avem în trafic, anul acesta:

 Autostrada Bucureștiului A0 – Lotul 1 Sud: 17 km

 Autostrada Bucureștiului A0 – Lotul 2 Sud: 6 km

 Autostrada Bucureștiului A0 – Lotul 2 Nord: 9,5 km

 Autostrada Bucureștiului A0 – Lotul 3 Nord: 2,3 km

Autostrada Sibiu – Pitești A1 – Secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești: 16 km

Autostrada Buzău – Focșani A7 Lotul 1 Buzău – Vadu Pașii: 1,5 km

Autostrada Buzău – Focșani A7 Lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat: 31 km

Autostrada Buzău – Focșani A7 Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord: 11 km 

 Drum Expres de legătură Centura Oradea – Autostrada A3 (Biharia): 13 km

 Drumul Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 1 Craiova – Robănești: 17,7 km

 Drumul Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4 Colonești – Pitești (A1): 19 Km

 Autostrada Buzău – Focșani A7 Lotul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni: 36 km (20 Decembrie)

 Autostrada Ploiești – Buzău A7 Lotul 1 Dumbrava (A3) – Mizil: 21 km (23-24 Decembrie).”

Mapa cu Proiecte precizează că sursa fondurilor necesare pentru realizarea acestor obiective este bugetul Uniunii Europene: Programul Național pentru Redresare și Reziliență ( 7,6 miliarde alocate României pentru investiții în rețeaua de transport ) și Programul Transport 2021 – 2027, 9,6 miliarde de euro ), potrivit Ministerului Transporturilor.

Până în 2030, potrivit Programului investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030, România trebuie să realizeze 6624.1 km de rețea rutieră (autostrăzi, drumuri expres, transregio, variante ocolitoare) din care 2900.5 km aferenți rețelei primare și 3723.6 km aferenți rețelei secundare. În ceea ce privește rețeaua feroviară, programul vizează realizarea a 3274.8 km de cale ferată aferenți rețelei primare și 1228 km aferenți rețelei secundare.

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.