mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiAARNIEC, o agenție din subordinea Ministerului Educației, a încasat, recent, cea mai...

AARNIEC, o agenție din subordinea Ministerului Educației, a încasat, recent, cea mai mare sumă de la bugetul de stat, pentru un proiect finanțat prin Programul Operațional Competitivitate ( POC ) 2014 – 2020

Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare a primit suma de 8.110.684,96 lei, de la bugetul de stat, în baza unei cereri de plată, aferentă proiectului „Platformă digitală cu resurse educaționale deschise (EDULIB) (Biblioteca virtuala)”, potrivit unei actualizări publicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, din 30 martie 2023. 

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 230.753.402,64 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă FEDR ( Fondul European pentru Dezvoltare Regională ) 194.619.924,09 lei şi asistenţă financiară nerambursabilă BS ( Bugetul de Stat ) 31.518.410,49 lei.

Valoarea plății de 8.110.684,96 lei este cea mai mare din plățile efectuate în primele trei luni ale acestui an. 

Obiectivul proiectului îl reprezintă crearea unui mediu coerent integrat, administrat și protejat, centralizat, pentru a răspunde nevoilor specifice utilizării resurselor de e-content, de interes educaţional ca resurse critice pentru procesul educaţional modern.

Rezultatele prevăzute de implementarea proiectului sunt:

  • Crearea unei platforme digitale cu resurse educaționale deschise
  • Integrarea și valorificarea de resurse digitale de tip OER
  • Dotarea a unui număr de 5400 de școli gimnaziale cu kit-uri multimedia
  • Instruirea indirectă (tip train-the-trainers) pentru 5400 profesori   

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

AARNIEC este o agenție subordonată direct Ministerului Educației și Cercetării. Agenția administrează şi dezvoltă reţeaua RoEduNet care asigură servicii de comunicaţii de date pentru instituţiile de cercetare şi academice de toate gradele din România. În context european, Agenţia este membru al consorţiului GEANT, reţeaua care interconectează toate reţelele pentru cercetare şi educaţie din ţările membre ale Uniunii Europene.

Mai multe detalii despre agenție găsiți AICI

foto cover roedu.net

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.