mapacuproiecte.ro

AcasăEditorial”fac ce vreau, că nu pățesc nimic”

”fac ce vreau, că nu pățesc nimic”

Au dezvoltat, în timp, un puternic sentiment de impunitate: ”fac ce vreau, că nu pățesc nimic”, după ce au măcelărit legile justiției, începând cu anul 2017, și au pus cu botul pe labe instituțiile anti-corupție ( mai prind doar ceva plevușcă ).
Cine sunt ăștia: aleși, în politică și administrație; funcționari, de jos, de la bază, până sus, la vârf; inși cu funcții și grade, din anumite instituții; afaceriști conectați la diferite structuri de putere, etc.
Constituiți în rețele de putere și de influență au sentimentul omnipotenței și al impunității. Ei obțin tot ce-și doresc, după ce au acaparat statul cu totul și instituțiile publice din subordine. Ei obțin locuri de muncă bine plătite pentru rude și prieteni. Ei obțin plasarea unor rude și prieteni în funcții de conducere. Ei obțin contractele cu statul și mare parte din banii europeni.
Ei au umplut instituțiile publice de corupție, impostură și ageamism.
sentimentul de impunitate l-au căpătat ca urmare a sentimentului de omnipotență: orice fac, scapă. mii de infractori au fost scoși din închisoare, prin îmblânzirea legilor justiției, mii de infractori nu vor mai intra la închisoare, datorită prescrierii faptelor.
Tagma asta a lor e prezentă de sus până jos, e celălalt versant al României, ăla tenebros, care duce în hău. Tagma asta este anti-europenistă și anti-NATO. A hăpăit banii europeni, acum, când regulile sunt mai dure, nu mai vrea în UE. E pro-Rusia și pro-China.
Tagma asta se pretinde ”naționalistă”, ”patrioată”. Nu, nu e nici pe departe așa: e numai lacomă, e profund anti-românească, anti-națională și anti-cetățenească. Tinde să readucă poporul în sclavie totalitaristă.
foto cover pexels.com/Andrew Beatson
Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.