mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiTEHNOLOGIA 5G: 10 companii au fost autorizate să utilizeze echipamente de infrastructură...

TEHNOLOGIA 5G: 10 companii au fost autorizate să utilizeze echipamente de infrastructură G5

Cele 10 companii sunt: 

TRENCADIS CORP S.R.L., CLAROTY LTD, Darktrace Holdings Limited,  CIENA SWITZERLAND GmbH, CIENA CORPORATION, CIENA LIMITED, CIENA GLOBAL PRODUCTS COMPANY LTD. CIENA COMMUNICATIONS, INC.,Google Cloud EMEA Limited, LogRhythm, Inc.

TRENCADIS CORP S.R.L este o firmă românească al cărei capital majoritar este deținut de ”Marian Murguleț, fost IT al guvernului”, potrivit Ziarului Financiar. 

CLAROTY LTD este o companie israeliană, cu sediul în Tel Aviv, având o filială și în Londra.

Darktrace Holdings Limited este o companie britanică, cu sediul în Cambridge.

Ciena Corporation este un furnizor american de echipamente de rețea de telecomunicații și servicii software cu sediul în Hanover, Maryland. Compania a fost descrisă de The Baltimore Sun drept „cel mai mare jucător din lume în conectivitate optică”. Compania a raportat venituri de 3,63 miliarde USD pentru 2022, potrivit Wikipedia.

LogRhythm, Inc. este o companie americană, cu sediul în Boulder, Colorado. 

Deciziile pentru acordarea autorizării au fost semnate de premierul României, Marcel Ciolacu, contrasemnate de secretarul general al guvernului, Mircea Abrudean, și publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 781, 31 august 2023.

Autorizările au fost decise, în prealalbil, de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în data de 22 august 2023. 

Autorizarea privind utilizarea echipamentelor de infrastructură 5G a fost acrodată în condițiile în care tehnologiile, echipamentele sau produsele software comercializate sub numele sau marca companiilor respective provin de la operatori economici avizați la rândul lor în temeiul Legii nr. 163/2021 privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național și condițiile implementării rețelelor 5G.

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.