mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiMinisterul Transporturilor și Infrastructurii, condus de Sorin Grindeanu, propune trei noi proiecte...

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, condus de Sorin Grindeanu, propune trei noi proiecte pentru implementare, în județele Caraș-Severin, Timiș și Bihor

Inițial, în Anexa la Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 1.448/27 iulie 2023 pentru aprobarea listei proiectelor analizate, aprobate și propuse spre implementare, figura un singur proiect: ”Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București—Ilfov”.

 

Părțile implicate în derularea proiectului sunt Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București—Ilfov.

 

Proiectul trenului urban și metropolitan București – Ilfov a fost păstrat, dar, în noua Anexă, publicată, astăzi, 23 octombrie 2023, în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 954, au fost adăugate alte trei proiecte: 

 

  • ”Dezvoltarea rețelei de tram-train metropolitan Oradea”, derulat de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor;
  • ”Reînnoirea căii de rulare pe tronsonul liniei CF Reșița Nord— Reșița Sud”, derulat de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A împreună cu unitatea administrativ-teritorială (U.A.T.) municipiul Reșița;
  • ”Reabilitare/Modernizare infrastructură feroviară Reșița Nord— Timișoara Nord, cu extensie Voiteni—Stamora-Moravița — frontieră”, derulat de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A., în parteneriat cu U.A.T. municipiul Reșița, U.A.T. municipiul Timișoara, U.A.T. județul Caraș-Severin, U.A.T. județul Timiș.

 

Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. este mandatată pentru constituirea parteneriatelor și pentru încheierea protocoalelor de implementare a proiectelor prevăzute în anexă.

 

Ordinul 1.448/2023 a fost emis în baza unei Ordonanțe de Urgență din 1998 ( OUG 12 ), republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române.

foto cover pexels.com/achilles kastanas

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.