Inițial, în Anexa la Ordinul ministrului transporturilor și infrastructurii nr. 1.448/27 iulie 2023 pentru aprobarea listei proiectelor analizate, aprobate și propuse spre implementare, figura un singur proiect: ”Introducerea și, ulterior, dezvoltarea serviciilor de tren urban și metropolitan București—Ilfov”.
Părțile implicate în derularea proiectului sunt Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București—Ilfov.
Proiectul trenului urban și metropolitan București – Ilfov a fost păstrat, dar, în noua Anexă, publicată, astăzi, 23 octombrie 2023, în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 954, au fost adăugate alte trei proiecte:
- ”Dezvoltarea rețelei de tram-train metropolitan Oradea”, derulat de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor;
- ”Reînnoirea căii de rulare pe tronsonul liniei CF Reșița Nord— Reșița Sud”, derulat de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A împreună cu unitatea administrativ-teritorială (U.A.T.) municipiul Reșița;
- ”Reabilitare/Modernizare infrastructură feroviară Reșița Nord— Timișoara Nord, cu extensie Voiteni—Stamora-Moravița — frontieră”, derulat de Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A., în parteneriat cu U.A.T. municipiul Reșița, U.A.T. municipiul Timișoara, U.A.T. județul Caraș-Severin, U.A.T. județul Timiș.
Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.” — S.A. este mandatată pentru constituirea parteneriatelor și pentru încheierea protocoalelor de implementare a proiectelor prevăzute în anexă.
Ordinul 1.448/2023 a fost emis în baza unei Ordonanțe de Urgență din 1998 ( OUG 12 ), republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române.
foto cover pexels.com/achilles kastanas
Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro. sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001