mapacuproiecte.ro

AcasăProiecte privateNano-îngrășămintele fluorescente, un proiect revoluționar derulat de japonezi

Nano-îngrășămintele fluorescente, un proiect revoluționar derulat de japonezi

Compania japoneză Green Science Alliance a dezvoltat un îngrășământ fluorescent cu punct cuantic ( QDNF ), un mare pas înainte în revoluționarea soluțiilor de fertilizare în cultura plantelor. 

Green Science Alliance a înființat în laborator o micro-cultură de muștar japonez, punând semințe în mediu controlat. Pentru fertilizare compania specializată în nano-tehnologii a folosit un nou tip de îngrășământ: fluorescent, cu punct cuantic, adică particule microscopice cu capacitate uriașă de penetrare a țesuturilor plantelor, ceea ce înseamnă o absorbție de aproape 100% a fertilizantului, fără pierderile mari înregistrate în cazul îngrășămintelor solide. 

Îngrășămintele nano pot fi absorbite de plante nu numai din sol, ci și prin frunze; prin urmare, fermierii ar putea aplica nano îngrășăminte pe frunzele plantelor prin simpla pulverizare de sus, folosind o dronă, ceea ce deja este posibil atunci când se folosesc îngrășăminte lichide. Cu toate acestea, îngrășămintele nano prezintă avantaje mai bune. De exemplu, îngrășămintele nano conțin nu numai componente fertilizatoare, ci și pesticide și erbicide necesare culturilor. Mai mult, unele studii au raportat că genele recombinante pot fi introduse în plante prin utilizarea nano îngrășămintelor ca purtător de gene.

Datorită caracterului fluorescent, nano-îngrășămintele pot fi vizible în țesuturile plantelor după aplicare. 

Acest tip de material nou trebuie însă testat în ceea ce privește impactul asupra sănătății umane și al mediului înconjurător, în situația în care va fi folosit în activitatea reală, din câmp, la scară mare. 

foto cover www.prnewswire.com

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.