mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiConsilii JudetenePeste 10 miliarde de lei, din surse europene, pentru drumul expres Arad...

Peste 10 miliarde de lei, din surse europene, pentru drumul expres Arad – Oradea, aprobat recent de comisia de siguranță rutieră a CNAIR

Consiliul Județean Bihor a anunțat pe site-ul propriu că studiul de fezabilitate al proiectului „Drum Expres Arad – Oradea” a primit miercuri, 11 ianuarie, aviz favorabil în comisia de siguranță rutieră din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a participat la ședința din București, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul:

A fost prezentat traseul proiectului, au fost analizate cele 12 noduri rutiere ale drumului expres și soluțiile de trafic propuse în vederea racordării infrastructurii rutiere existente la noul proiect. S-au studiat conexiunile și facilitățile drumului expres: legătura cu Ungaria din zona Salonta, conexiunea cu drumul de legătură Oradea-autostrada Transilvania, conexiunea cu autostrada la Arad, parcările de scurtă și lungă durată prevăzute a fi amenajate.”

Următoarea etapă presupune realizarea auditului de siguranță rutieră, care ar urma să intre în procedura de avizare în luna martie.

Ne propunem ca în luna aprilie să fie emise hotărârile de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și de expropriere a terenurilor afectate de proiect. Odată cu finalizarea proiectului tehnic și a documentației de achiziție, vom organiza procedura de licitație pentru selectarea unui constructor. Mulțumesc echipei tehnice din CNAIR pentru colaborare și proiectanților de la Consitrans, împreună cu care am susținut prezentarea proiectului în Comisie”, a mai adăugat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că Studiul de fezabilitate a fost aprobat de Consiliul Județean Bihor și Consiliul Municipal Oradea în 16 decembrie 2022.

Traseul Drumului Expres Arad – Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulație. Proiectul mai prevede drumul de legătură cu orașul Salonta (județul Bihor), de 5 km, drumul de legătură cu Arad, de 3 km, și drumul de legătură cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta – Békéscsaba), de 9,85 km. Astfel, lungimea totală a drumului va fi de 138 km.

Lucrările vor fi împărțite în trei tronsoane: Oradea – Salonta, Salonta – Chișineu Criș și Chișineu Criș – Arad. Valoarea totală estimată a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei (10.710.315.053,99 lei), inclusiv TVA. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Drumul Expres Arad – Oradea se realizează în cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Consiliul Județean Arad, Primăria Arad și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

sursa foto Consiliul Județean Bihor

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.