mapacuproiecte.ro

AcasăProiecte majoreInternaționalPREMIERĂ MONDIALĂ: platformă AI pentru fermele de familie; proiectul a fost lansat...

PREMIERĂ MONDIALĂ: platformă AI pentru fermele de familie; proiectul a fost lansat în Africa de Sud, dar ar putea fi extins la scară planetară

Asociația agricolă SAAI din Africa de Sud a lansat  prima platformă de inteligență artificială din lume pentru fermele de familie. Platforma bazată pe WhatsApp Hi Saai folosește miliarde de puncte de date de pe internet pentru a dezvolta un cadru complex în care un răspuns complet la un set de întrebări legate de fermă este dat în câteva minute.

„Pentru a supraviețui într-un mediu economic în care marile grupuri corporative și companiile multinaționale preiau din ce în ce mai mult sectorul de producție primară, fermierii la scară mică și mijlocie din lume au nevoie de ajutorul celei mai bune tehnologii digitale. În viitor, fermele vor fi gestionate cu Big Data, roboți, drone și sateliți, Internetul Obiectelor, tehnologia blockchain și în special inteligența artificială (AI). Fiind o rețea pentru agricultura de familie, misiunea SAAI este să aducă această tehnologie la îndemâna fiecărui fermier din această categorie”, spune Dr. Theo de Jager, Președintele Consiliului Executiv al SAAI.

Hi SAAI învață din propria experiență și cercetare și se îmbunătățește. Este încă în faza de dezvoltare, iar un grup din ce în ce mai mare de fermieri se implică în platformă pentru a rezolva problemele. În câteva săptămâni, instrumentul gratuit de asistență pentru management Hi SAAI va fi disponibil pentru fiecare fermier din Africa de Sud înainte de a fi lansat în altă parte din Africa și din întreaga lume. „Prin implicarea noastră activă în Organizația Mondială pentru Agricultură și Deceniul ONU al Agriculturii Familiale, dorim să ne asigurăm că organizații precum SAAI, care pledează pentru interesele fermelor de familie, preia conducerea și se asigură că dețin proprietatea asupra tehnologiei.” spune Francois Rossouw, CEO al SAAI.

SAAI este deja implicat în discuții cu sindicatele agricole din întreaga lume pentru a face platforma disponibilă cât mai larg posibil.

„Cei mai îndepărtați, mai mici și mai săraci fermieri pot primi cele mai bune sfaturi disponibile de la Hi Saai dacă au o conexiune la internet”, spune Rossouw.

În primele runde ale fazei de testare a platformei Hi SAAI, au fost rezolvate destul de multe provocări și, deși platforma este gata să fie plasată în domeniul public, echipa de tehnologie a lui SAAI se așteaptă să apară probleme neprevăzute odată cu creșterea traficului pe platformă.

saai.org

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.