mapacuproiecte.ro

AcasăProiecte privateProiect de peste 500.000 de euro, pentru modernizarea fermei vegetale a familiei...

Proiect de peste 500.000 de euro, pentru modernizarea fermei vegetale a familiei Chipăilă, din comuna Poarta Albă, județul Constanța

Fondurile europene, alocate pentru agricultura din România, după aderarea la Uniunea Europeană, au ajutat masiv numeroase ferme să se modernizeze, în special prin cumpărarea unor utilaje noi, performante.

Pe lista beneficiarilor se află și ferma familiei Chipăilă, din comuna Poarta Albă, județul Constanța, care a derulat un proiect cu o valoare eligibilă totală de 516.280 euro, din care 464.652 euro finanțare de la bugetul european și 51.628 euro, contribuție proprie a beneficiarului.

”A fost o finanțare 90% cu 10%, am cumpărat o combină și două tractoare, plus o gamă de utilaje/echipamente: disc și combinator. Le avem, le folosim, perioada de implementare a fost de 5 ani”, a declarat fermierul Mircea Chipăilă, pentru canalul de YouTube Lantul Alimentar. 

”Mai încercăm să depunem proiecte, au fost foarte bineveniți banii europeni, toată tehnologia cumpărată cu acești bani a fost total diferită de ceea ce făceam până atunci”.

”V-aș spune că ne-am mai dus și pe la bănci, avem și leasinguri făcute”.

Urmărește pe canalul de YouTube Lantul Alimentar interviul integral cu fermierul Mircea Chipăilă. 

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.