mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiProiectul ”Valahia Expres”, bătut în birourile CNAIR de șoseaua Bâldana - Târgoviște,...

Proiectul ”Valahia Expres”, bătut în birourile CNAIR de șoseaua Bâldana – Târgoviște, DN 71: lărgire la patru benzi, trecere prin localități; contractul, semnat cu firme turcești

CNAIR a anunțat ieri, 16 ianuarie, că a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, sectorul 1, Bâldana – Târgoviște prin lărgirea la 4 benzi de circulație.

Contractul a fost semnat cu Asocierea de firme turcești ESTA INSAAT SANAYI LOJISTIK VE DIS TICARET ANONIM SIRKETI – S.C. ESTA CONSTRUCTION GROUP S.R.L. – GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI, cu preţul de 869.183.617,08 lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 5 ani. Modernizarea DN 71, sectorul cuprins între Bâldana și Târgoviște, prin lărgirea la 4 benzi de circulație, cu o lungime de 44,13 km include și construirea sau modernizarea a 4 poduri și a unui pasaj.

De precizat că CNAIR a aprobat în 15 noiembrie 2021 și proiectul Valahia Expres, care presupune construirea de la zero, în afara localităților, a unui drum expres. Contractul a fost semnat cu firma TPF Inginerie SRL pentru o durată de 25 de luni, din care primele două luni pentru studiul de prefezabilitate şi următoarele 23 de luni pentru studiul de fezabilitate care durează 18 luni, asistenţă tehnică la licitaţia de proiectare şi execuţie (4 luni). 

Disputa pentru cele două proiecte este mai veche: chiar la începutul anului 2021, ”CNAIR  viza lărgirea la patru benzi a actualului Drum Naţional 71 Bucureşti- Târgovişte, contractul fiind chiar atribuit unui constructor apropiat de liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, dar pentru că respectivul constructor nu a depus la timp garanţia de execuţie, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut rezilierea contractului. Practic, de la o lărgire de drum naţional care trece prin foarte multe localităţi s-a ajuns la un proiect nou, de drum rapid”, a notat siteul economedia.ro.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a susținut proiectul Valahia Expres, afirmând la vremea respectivă: „Nu mai putem avea în România soluţii de anii ’50 – 60, în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, pentru drumurile naţionale aglomerate soluţia nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor. Se poate construi la costuri mai mici şi mai rapid făcând drumuri expres în afara localităţilor.  Şi aici mă refer mai ales în zona de şes. Dublarea actualului drum național DN71 Bâldana-Târgoviște, ce trece pe 53% din distanță prin localități, ar fi fost o soluție rudimentară, scumpă, de durată și cu deranj major pentru cetățeni și șoferi, atât în timpul lucrărilor, cât și mai apoi prin creșterea riscului de accidente”.

Cătălin Drulă ( USR ) nu mai este în funcție, succesorul său este Sorin Grindeanu ( PSD ) și, iată, proiectul care prevede lărgirea la patru benzi a șoselei care trece prin localități ( Bâldana, Răcari, Ghergani, Conțești, Crângași, Cuza Vodă, Mircea Vodă, Ulmi ) a fost readus pe masă și aprobat. 

Interesant este și că una dintre firmele turcești, ESTA, are o sucursală în Rusia, unde a realizat numeroase proiecte.

fotoc cover google street view

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.