mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiROMÂNIA VA AVEA AL DOILEA ORAȘ CU METROU: românii și turcii vor...

ROMÂNIA VA AVEA AL DOILEA ORAȘ CU METROU: românii și turcii vor lucra la Cluj Napoca; ministrul Transporturilor a anunțat că a fost semnat contractul, în valoare de peste 9 miliarde de lei

Contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj a fost semnat joi, un proiect în valoare de peste 9 miliarde de lei, finanţat parţial prin PNRR, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost semnat astăzi contractul pentru construcţia primei magistrale de metrou din Cluj. Este un proiect în valoare de peste 9 miliarde de lei (fără TVA) – finanţat parţial prin PNRR (1,5 miliarde de lei, fără TVA) – care va transforma Municipiul Cluj-Napoca şi comuna Floreşti în localităţi moderne. Ministerul Transporturilor asigură majoritatea finanţării, dar Primăria Cluj-Napoca are datoria să deruleze eficient proiectarea şi execuţia celor peste 21 de km ai liniei de metrou uşor care va fi construit în zona metropolitană”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Potrivit sursei citate, asocierea de proiectanţi şi constructori români şi turci are la dispoziţie 96 de luni pentru definitivarea întregului proiect.

„Vor fi construite în prima etapă (prin PNRR) 9 staţii şi un depou, pe o distanţă de 9,16 km pe traseul Sfânta Maria – Europa Unită. Lucrările la prima etapă trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026 pentru ca ulterior să se poată intra în cea de-a doua etapă (finanţată de MTI din alte fonduri) care vizează lucrări la alte 10 staţii pe traseele Ţara Moţilor – Sfânta Maria (7 staţii, 8,80 km) şi Piaţa Mărăşti – Muncii (3 staţii, 3,07 km)”, a mai transmis ministrul Transporturilor pe pagina sa de socializare.

sursa foto Primăria Cluj Napoca/facebook

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.