mapacuproiecte.ro

AcasăEditorialși propaganda, vara, ia vacanță

și propaganda, vara, ia vacanță

mi se pare mie sau vara nu prea e un anotimp propice propagandei? nu prea mai văd nimic pe net, nu prea aud trompetele sunând, nimic despre UE care ne bagă pe gât gândaci și viermi, nimic despre asaltul occidental asupra valorilor noastre tradiționale românești. de aceea, opinez că vara propagandiștii cam iau și ei o pauză, din motive de ineficiență.

nu prea poți să ai un efect așteptat asupra victimelor, când victimele sunt pe distracție, pe relaxare, pe alea alea. în vacanță ești un zeu, iar zeii sunt imuni la propagandă: își iau cartonul cu mici și chifle, sticlele cu bere și jubilează, nu mai sunt receptivi la baliverne.

totodată, propaganda lucrează cu imagini în care apar cojoace mițoase, haine din lână, opinici, case bătrânești cu coșuri fumegânde, cum să aibă trecere la publicul țintă, când publicul țintă e în chiloți și bikini, sub umbrelă?

propaganda așteaptă toamna, când românașul s-a întors la muncă și are de a face cu nenorocita de șefime, banii s-au cam terminat, vremea se mai răcorește, terasele se închid și viața devine, oficial, mai apăsătoare. atunci, da, insul are o stare de spirit care îl face vulnerabil la bazaconii, e gata să creadă orice îl instigă pe facebook, vede dușmani peste tot.

foto cover pexels.com/Mateusz Dach

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.