mapacuproiecte.ro

AcasăEditorialO idee extremistă jignește România

O idee extremistă jignește România

Una dintre tezele extremiste care circulă în spațiul public este aceasta: ”de 30 de ani se fură în RO”.
Da, ”se fură”, dar s-a furat și înainte de 1989, mai abitir. De fapt, mulți trăiau din furt, din avuția statului cu precădere. Prin urmare, restrângerea hoției la ultimii 30 de ani este manipulatoare și induce ideea că numai de 30 de ani există hoție în RO, că înainte de acești 30 de ani nu se fura. Ba se fura, otova!
De ce este o teză extremistă? Fiindcă prezintă acești 30 de ani de libertate în mod fals, dus la extrem, negând faptul că în această perioadă mulți români au ajuns la bunăstare și fără să fure. Da, sunt mulți români care au muncit și au ajuns să aibă un trai mulțumitor.
Este o teză extremistă, fiindcă neagă efortul instituțional ( ANI, DNA, etc. ) dus, după aderarea la Uniunea Europeană ( efort mai intens, mai slab, de precizat ), de a lupta împotriva hoției, marii hoții. Au fost arestați și au făcut pușcărie politicieni de rang înalt.
Da, se fură de 30 de ani în RO, din păcate hoția nu a dispărut în decembrie 1989, dar există și o luptă împotriva acestei hoții.
Este o temă extremistă, fiindcă, iată reduce în mod simplist, caricatural, o perioadă de 30 de ani la fapta penală a hoției, punând între paranteze toată acea Românie care s-a dezvoltat muncind cinstit.
Cei care propagă o astfel de idee extremistă jignesc o generație-două de români care s-au ridicat prin muncă cinstită din neantul comunist, cei care propagă o astfel de idee extremistă jignesc România!
cover foto/pexels.com
Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recente

exploreaza mai multe

1 COMENTARIU

  1. „Se fură” zic unii, ca și cum fură doar alții. Dar hai să fim un pic mai neipocriți, mai coerenți. Frauda fiscală – plăți fără bon, economia la negru – la greu, zilierii neînregistrați, consumul de țigări de contrabandă, mica corupție („Nu știi pe cineva care să…?), sunt forme de „furt”. Doar câteva exemple de la firul ierbii. De fapt ar trebui ca fiecare din noi „să-nu-mai-furăm”, atunci nu s-ar mai fura la nivel general. „E pluribus unum…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.