mapacuproiecte.ro

AcasăCu ochii pe institutiiOrașul Beclean, în finala Premiilor New European Bauhaus ( NEB ), cu...

Orașul Beclean, în finala Premiilor New European Bauhaus ( NEB ), cu proiectul ”Centrul Recreativ Legacy”, dotat cu bazin de înot, pistă de bowling, tratamente cu aerosoli, deschis ”tuturor oamenilor, indiferent de vârstă și statut social”

“Comisia Europeană recunoaște Becleanul ca exemplu de bune practici în rândul Uniunii Europene, orașul de pe Someș fiind remarcat la cea mai importantă competiție anuală dedicată proiectelor realizate din fonduri europene, datorită celui mai nou proiect: ”Centrul Recreativ Legacy”.

Proiectul Becleanului a fost selectat printre cei 61 de finaliști ai Premiilor New European Bauhaus (NEB) 2023, fiind ales dintre peste 1450 de aplicații din toate statele membre UE, în urma unei evaluări de către experți independenți.

Suntem onorați să fim Ambasadori NEB, dar mai ales pentru că suntem finaliștii celui mai prestigios concurs la nivelul Uniunii Europene”, a declarat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, citat de becleanpress.ro.

Pe siteul de prezentare al concursului anual New European Bauhaus Centrul Recreativ Legacy, amenajat cu fonduri europene, figurează la Componenta A: „Campionii «Noului Bauhaus european»” – Categoria 3: „Prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie”.

Câștigătorii competiției vor fi anuntați în cadrul unei Ceremonii de Premiere, ce va avea loc în perioada 21-22 Iunie la Bruxelles. Pe lângă votul juriului, proiectele finaliste participă la votul publicului.

Centrul SPA Legacy, situat în incinta Băilor Figa, a fost amenajat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 13 ”Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, prioritatea de investiții 9b, ”Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectiv specific 13.1 ”Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii”. Valoarea totală a proiectului fiind 22.709.102,47 lei, din  care 22.135.968,02 lei. 

Lucrările au constat în ”amenajări exterioare, împrejmuirea, racorduri și branșamente la utilități, amenajare căi acces, drum de legătură cu DJ 172”

Proiectul a fost început în 2018 și finalizat în 2021, beneficiar fiind Primăria Beclean. 

Potrivit prezentării publicate pe pagina Premiilor New European Bauhaus, Centrul Legacy ( Moștenirea ) ”oferă oportunități unice de relaxare și creativitate tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau statut social, fie folosind zona de înot, aerosoli, bowling, zona creativă, sport sau lectură. Pe lângă faptul că este incluziv, centrul are intrare gratuită pentru anumite persoane din medii defavorizate, dar și pentru persoanele cu dizabilități”

Valoarea premiului pentru care candidează Primăria orașului Beclean este de 30.000 de euro. 

foto cover Centrul Legacy Beclean

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.