mapacuproiecte.ro

AcasăProiecte privatePuii soarelui: centrală electrică fotovoltaică de 0,2 MW pentru o fermă avicolă...

Puii soarelui: centrală electrică fotovoltaică de 0,2 MW pentru o fermă avicolă din județul Iași

Electrica Furnizare realizează un proiect de construcţie la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice de 0,2 MW pentru Fermador din Iaşi, companie cu capital 100% românesc, liderul local al industriei de carne de pui, anunță AGERPRES. 

Montarea celor 384 de module fotovoltaice de 540 Wp se va realiza pe acoperişul fermei Fermador din satul Henci. 

Soluţia fotovoltaică la cheie va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 53 de tone pe an.

Potrivit unui comunicat al Electrica Furnizare, compania continuă să îşi consolideze şi în anul 2023 poziţia în piaţa serviciilor şi soluţiilor energetice prin demararea unui nou parteneriat cu Fermador, companie cu capital 100% românesc ce deţine ferme de creştere a păsărilor, o fabrică de nutreţuri combinate, un abator şi o staţie de incubaţie de ultimă generaţie, cât şi o reţea de 21 de magazine.

„Electrica Furnizare continuă extinderea parteneriatelor în piaţa soluţiilor şi serviciilor energetice pentru dezvoltarea sustenabilă a tuturor industriilor din România, fiind preocupată de susţinerea tranziţiei către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon. Dezvoltarea parteneriatului cu Fermador şi în zona soluţiilor energetice, prin iniţierea unui proiect la cheie care implică şi obţinerea calităţii certificate de prosumator, reprezintă modelul de colaborare pe care Electrica Furnizare îl promovează în relaţie cu partenerii de afaceri: furnizare de energie electrică, gaze naturale şi soluţii energetice”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.

„La Fermador, avem grijă de calitatea puiului, începând cu producţia de ouă de incubaţie, producţia de pui de o zi în staţia de incubaţie, continuând cu fermele de creştere, prin producerea hranei şi printr-o abatorizare cu tehnologie de ultimă generaţie, un transport rapid şi sigur şi o reţea extinsă de magazine. ( … ) Tranziţia către energie verde, grija faţă de mediul înconjurător şi, nu în ultimul rând, creşterea eficienţei energetice reprezintă preocupări constante ale companiei noastre. Astfel, continuăm aceste investiţii prin implementarea unui proiect fotovoltaic la cheie, împreună cu Electrica Furnizare …”, a declarat Cătălin Mihalache, director general Fermador.

sursa foto cover eon.ro

 

Donează pentru a susține site-ul mapacuproiecte.ro.

sau în contul BCR: RO64RNCB0484008452370001

Articole recente

exploreaza mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.